Мітки

вівторок, 22 листопада 2022 р.

Українська література, 11-А клас (23.11.2022р.)

 Тема. МОДЕРНА ДРАМАТУРГІЯ І ТЕАТР.Розвиток нового українського театру («Березіль» Леся Курбаса, Харківський театр ім. І.Франка), драматургії 1920−1930 рр. (від ідеологічних агіток до психологічної драми). 

1. Слово  вчителя.

   Театр у всі часи був для культурних народів великою цінністю, яка мала незвичайне моральне, культурне й громадське значення як школа, що безпосередньо давала масам усе те, що придбали життя, наука й знання. Чим світліші часи, чим буйніший розгін і розквіт національного життя, тим більше з’являється матеріалу для драматичної творчості, яка стає найвірнішим дзеркалом почу­вань, ідей та змагань, якими громадянство в певний час жило. Нам, глядачам початку XXI століття, навіть і на думку не спа­дає задуматися над тим, який важкий, нерідко тернистий шлях пройшов український професійний театр.

2. Опрацюйте  опорний  конспект.










Джерело: https://vseosvita.ua/library/rozvitok-novogo-ukrainskogo-teatru-berezil-lesa-kurbasa-harkivskij-teatr-im-ifranka-dramaturgii-1920-1930-rr-vid-ideologicnih-agitok-do-psihologicnoi--382411.html

3. Перегляньте  відео(ОБОВ'ЯЗКОВО!).


4. Прочитайте  статтю  в  підручнику - с. 117.

5. Дайте  письмові  відповіді  на  запитання.

1) Що  називається  агіткою?

2) Назвіть  найвідоміші  самодіяльні  та  пересувні  театри  20-х р. ХХст.

3) У  яких  двох  основних  напрямках  розвивався  у  20-30-х рр. ХХст  український  професійний  театр? Дайте  їм  характеристику.

4) Допишіть  речення: "Лесь Курбас - теоретик  театру...".

5) Дайте  характеристику  театру  "Березіль" Леся  Курбаса.

6) Назвіть  новаторські  риси  української  драматургії  20-30 рр. ХХст.

УВАГА! Відповіді  повинні  бути  повними, вичерпними.

Немає коментарів:

Дописати коментар